host=www.tidningenkomut.se

Komut-bloggen

Kom Ut läggs på is

Kom Ut tar efter nummer 2/2013 ett utgivningsuppehåll som varar resten av året. Om och på vilket sätt tidningen återuppstår efter det är ännu oklart. Anledningen till uppehållet är RFSL:s ...

Svar på Interfems öppna brev

Med anledning av händelser vid RFSL Stockholms årsmöte publicerade Kom Ut  ett öppet brev från Interfem, adresserat till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse.  Nedan publiceras ...

Öppet brev till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse

Med anledning av händelserna vid RFSL Stockholms årsmöte har vi skickat ett öppet brev adresserad till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse samt till RFSL:s tidning Kom Ut. Vi h ...

Gifta – men snart skilda åt

    ...

Sverige utvisar Karim till Uganda

vid ett återvändande". När Karim fick det andra avslaget ville han inte leva längre. Men vänner fick honom på andra tankar och han blev i stället inlagd på sjukhus, där läkaren konstatera ...
 • Toppmeny

  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Om kom ut!
  • Taltidning
  • Blogg
  • Annons


 • Hejdå på ett tag

  För fyra år sedan gjordes Kom Ut om till magasin. Vi ville satsa mer på bild och form, och glesare utgivning. För kvaliteten och ekonomins skull. Den tidigare tabloidtidningen hade kommit ut mer än dubbelt så ofta. Nu har vår utgivare RFSL nått en punkt där det inte går att fortsätta, trots övergången till detta billigare format. Det statliga organisationsbidraget till hbtq-organisationer har legat på samma i nivå i många år, och organisationerna som ska dela på det blir allt fler. RFSL:s del av kakan blir mindre och mindre, och pengarna räcker inte längre för att göra en oberoende papperstidning som håller samma höga kvalitet som Kom Ut. Detta nummer blir det sista för i år. Läs mer om orsakerna på vår sajt tidningenkomut.se. Om tidningen kommer tillbaka, och i så fall i vilken form, vet vi inte idag.

  Vi som arbetat med Kom Ut de senaste åren tackar för oss genom ett nummer ägnat åt alla som kämpar för respekt, värdighet och lika rättigheter i den heteronormativa, patriarkala och rasistiska värld vi lever i. Alla med en mission att göra världen lite bättre. Marie Nordin har rest genom Sverige och tecknar ett hoppfullt reportage om alla mötesplatser där folk, outtröttliga och engagerade, fortsätter att ses för samtal, skoj eller sex, utanför nätet.

  Alla vi som arbetat med Kom Ut hoppas såklart att det här inte är det sista numret. Vi tror fortfarande att det behövs media som utgår från vår vardag, vår analys och våra frågor. Nu kanske mer än någonsin. Intersektionella perspektiv, antirasism och hbtq går hand i hand. Läs mer i Anna-Maria Sörbergs reportage om aktivism nu och då.

  I Burma, som i många andra länder, är sexarbete kriminaliserat. Extra hårt drabbas transpersoner som ofta har sexarbete som en av ytterst få möjligheter till försörjning. I ett unikt reportage från det tidigare stängda landet lär vi känna Honey Cho och hennes vänner som vill bli accepterade, inte trakasserade.

  Vi tillägnar detta nummer till Honey Cho och alla andra som kämpar. Sluta aldrig med det.

  Malin Nord, Karin Lenke och Mathilda Piehl

   

   

  Print Friendly

  En kommentar till “Hejdå på ett tag”

  1. Maria skriver:

   Neeeej! Jag blir ledsen när jag hör om nedläggning av Kom Ut. En jätteviktig tidning som när den kommer gör mig glad, imponerad och stolt över alla fina som finns i vår del av världen. Finns det ingen möjlighet att fortsätta? Höja priset för tidningen lite?
   Mvh
   Maria

  Kommentera