host=www.tidningenkomut.se

Komut-bloggen

Kom Ut läggs på is

Kom Ut tar efter nummer 2/2013 ett utgivningsuppehåll som varar resten av året. Om och på vilket sätt tidningen återuppstår efter det är ännu oklart. Anledningen till uppehållet är RFSL:s ...

Svar på Interfems öppna brev

Med anledning av händelser vid RFSL Stockholms årsmöte publicerade Kom Ut  ett öppet brev från Interfem, adresserat till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse.  Nedan publiceras ...

Öppet brev till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse

Med anledning av händelserna vid RFSL Stockholms årsmöte har vi skickat ett öppet brev adresserad till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse samt till RFSL:s tidning Kom Ut. Vi h ...

Gifta – men snart skilda åt

    ...

Sverige utvisar Karim till Uganda

vid ett återvändande". När Karim fick det andra avslaget ville han inte leva längre. Men vänner fick honom på andra tankar och han blev i stället inlagd på sjukhus, där läkaren konstatera ...
 • Toppmeny

  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Om kom ut!
  • Taltidning
  • Blogg
  • Annons


 • arkiv

  Kandidatkollen 2

  Namn: Simon Blom

  Kandiderar till: ledamot

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Hivprevention och andra frågor kring hiv. De frågor som drivs kring hiv idag är bra men kan kompleteras. Jag är själv hivpositiv. Det jag upplever bland unga är att man vill fortsätta leva ett normalt liv och förtränger att hiv påverkar med medicinering och stigmatisering. Det finns nya sätt att driva frågan och det vill jag bidra med.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Jag är driven och lojal och vill försöka representera människor från många olika sammanhang. Jag har själv en bred bakgrund. Jag tycker det är viktigt att inte glömma att det finns enskilda människor i mångfalden. Även om man sitter i samma båt finns det så många olika erfarenheter.

  Dold talang? Jag är en fantastiskt vacker dragqueen!

  Namn: Anneli Huczkowski

  Kandiderar till: ledamot (suppleant)

  Var bor du och kommer ifrån? Sundsvall

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Det viktigaste för mig personligen är frågor som rör familjebildning och rätten att skaffa barn. Min fru och jag har nyligen varit i en långdragen process så just att ha känt av den pressen med orättvisor som inte behöver vara där, det är frågor jag känner för. Sedan att det finns många rapporter som visar på att hbt-personer har sämre hälsa. Det är något man måste jobba med ur ett folkhälsoperspektiv.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Att jag brinner för mycket, är positiv och ser framåt. Jag har lätt för att knyta kontakter och att samverka med andra. Jag en stark vilja. Uppnår jag inte det jag vill blir jag sur, haha. Det är också viktigt att få fler representanter norrifrån. Själv är jag från Sundsvall.

  Dold talang? Jag tatuerar.

   

  Namn: Facundo Unia

  Kandiderar till: ledamot (suppleant)

  Var bor du och kommer ifrån?  Stockholmare bosatt på Södermalm.

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Att bibehålla de lagar vi har. Med tanke på hur det ser ut nu i riksdagen, med till exempel KD och SD, finns det risk att sådant försvinner.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Att jag är jag, haha, nej jag skojar. Men att jag är så engagerad. Jag har jobbat med hbt i flera år och kan de här frågorna väldigt väl.

  Dold talang? Jag är utbildad grafiker och brukar teckna. Jag skulle vilja designa barnkläder med bilder som jag gjort.

  Namn: Anna Galin

  Kandiderar till: ledamot

  Var bor du och kommer ifrån?  Bor i Umeå och kommer från Umeå

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Jag tänker mig att familjepolitiken är viktig, både att rekommendationerna från SKL följs och att rekommendationerna kring insemination blir bra. Men jag vill även jobba med andra familjefrågor som det fortfarande finns många viktiga bitar att ta tag i. Det jag hoppas att vi ska jobba mer med är samhällsförändring i hela landet. Hur vi ska arbeta med hbtq-kunskap utanför storstäderna, och att där integrera mer kunskap både inom vården och skolan.  Att vi helt enkelt ska jobba ännu mer för att göra oss själva överflödiga.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  De kunskaper som jag tagit med mig från det arbete jag gjort lokalpolitiskt i inseminationsfrågan i Västerbotten. Jag brinner för de familjepolitiska frågorna och för att Norrland ska få en röst. Jag jobbar med fundraising och det är också ett kompetensområde som jag gärna delar med mig av.

  Dold talang? Jag är en bra lobbyist

   

  Namn: Maria Hansson Nielsen

  Kandiderar till: ledamot

  Var bor du och kommer ifrån? Bor i Skara, kommer från Danmark.

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Ingen särlagstiftning för transsexuella, sjukvården ska inte få prioritera ner transsexuella. et är också dags att prioritera ”hemtransornas” problem, och att uppmärksamma transsexuellas psykiska status efter könskorrigering, samt att inkludera transpersoner i hela RFSL:s verksamhet.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Dels att jag har ett bra nätverk, både inom media och skolvärlden. Jag har också egna erfarenheter som transsexuell och som bisexuell. Jag är också den enda öppet transsexuella KD-politikern.

  Dold talang? Jag är van att prata och kan snabbt sätta mig in i olika ämnen.

   

  Namn: Philipp’ Marra

  Kandiderar till: ledamot

  Var bor du och kommer ifrån? Bor i Malmö, men kommer från USA och har både italienskt och svenskt medborgarskap.

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Hälsofrågor, internationella frågor och att samkönade äktenskap fortfarande är inte fria för alla eftersom samfund kan tacka nej till att viga. Det finns mycket saker kvar att göra!

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Att jag har flera års erfarenhet inom hbt-rörelsen och att jag varit engagerad i flera länder. Jag kan bidra med mångfald till förbundsstyrelsen.

  Dold talang? Jag kan flera språk och kan jobba lätt med människor eftersom jag är lärare.

   

   

   

  Print Friendly

  Kommentera