host=www.tidningenkomut.se

Komut-bloggen

Kom Ut läggs på is

Kom Ut tar efter nummer 2/2013 ett utgivningsuppehåll som varar resten av året. Om och på vilket sätt tidningen återuppstår efter det är ännu oklart. Anledningen till uppehållet är RFSL:s ...

Svar på Interfems öppna brev

Med anledning av händelser vid RFSL Stockholms årsmöte publicerade Kom Ut  ett öppet brev från Interfem, adresserat till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse.  Nedan publiceras ...

Öppet brev till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse

Med anledning av händelserna vid RFSL Stockholms årsmöte har vi skickat ett öppet brev adresserad till RFSL Stockholms styrelse och RFSL:s förbundsstyrelse samt till RFSL:s tidning Kom Ut. Vi h ...

Gifta – men snart skilda åt

    ...

Sverige utvisar Karim till Uganda

vid ett återvändande". När Karim fick det andra avslaget ville han inte leva längre. Men vänner fick honom på andra tankar och han blev i stället inlagd på sjukhus, där läkaren konstatera ...
 • Toppmeny

  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Om kom ut!
  • Taltidning
  • Blogg
  • Annons


 • arkiv

  Kandidatkollen 1

  Namn: Helena Westin

  Kandiderar till: ledamot

  Var bor du och kommer ifrån? Något så ovanligt som en urstockholmare, fjärde generationen! Bor i Järla Sjö och är gift med Nettan (brandman) men har sommarhus på Bästkusten, Tjörn.

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Jag har alltid tyckt att den övergripande frågan handlar om stolthet. Att alla människor ska kunna och våga leva öppet. Den fråga som hänger ihop med det är antalet medlemmar, minst en dubblering av antalet medlemmar skulle göra oss ännu starkare.

  RFSL:s viktigaste uppgift är att verka för allas lika värde och rättigheter. Och där fortsätter jag att kämpa fast att vi redan har det så bra i Sverige, våra rättigheter kan försvinna snabbare än vad vi tror – titta på vad som händer på andra sidan Östersjön just nu.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Jag har lång erfarenhet av att jobba både ideellt och har en lång karriär inom näringslivet. Har jobbat som vd för stora bolag och suttit i ledningen och kan tillföra mycket. Jag är marknadsförare och varumärkesbyggare till yrket.

  Dold talang?

  Diplomat, visserligen inte dold, men jag kan sjunga tvåstämmigt med mig själv också!

   

  Namn: Håkan Steenberg

  Kandiderar till: Kassörsposten /ledamot

  Var bor du och kommer ifrån?

  Bor i dag i Vasastan, men föddes på Södermalm och har även passerat Östermalm en period. Det korta svaret är Stockholm helt enkelt.

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Min kompetens och det jag kan bidra med är den stora internationella erfarenhet jag har. Jag har suttit i Stockholm Prides styrelse under några år och är även engagerad i Interpride och sitter i dess styrelse. Interpride utser bland annat vilket land som får driva Worldpride (i år i London). Det arbetet har gett mig ett stort internationellt kontaktnät som jag vill använda mig av i mitt arbete med RFSL.
  En annan viktig fråga jag vill arbeta med är den långsiktiga finansieringen av föreningen. Jag vill fungera som ett bollplank åt RFSL:s ekonomichef och jobba framåt för att stärka förbundets ekonomi.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Mitt personliga kontaktnät runt om i världen och ett stort politiskt kontaktnät. I grunden är jag utbildad civilekonom och har jobbat som ekonomichef och redovisningschef och i dag driver jag ett eget företag med fem anställda. Jag har också varit kassör i Stockholm Pride flera gånger.

  Dold talang?

  Jag kan teckna teckenspråk :-)

   

  Namn: Joakim Berlin

  Kandiderar till: ledamot

  Var bor du och kommer ifrån? Bor i Göteborg och kommer från Göteborg

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Lyfta hivfrågorna och integrera människor som lever med hiv i RFSL:s arbete ännu mer. På alla nivåer.

  Det vardagliga, homoriots, är viktigt. Vi har inte kommit så långt som vi tro. Jag vill fortsätta jobba med synliggörande och stärka lokalavdelningarna och hjälpa till även på individnivå för att stärka.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Jag är lyhörd och bra på att fånga upp vad andra tycker och inte bara vad jag själv tycker är viktigt. Jag är bra på att bära andras röst. Solidaritet och hur vi behandlar varandra är viktigt för mig.

  Dold talang?

  Jag gillar volleyboll och är BRA på att smasha och serva! Jag har visserligen inte spelat på 15 år, men ändå ;-)

   

  Namn: Axel Repka

  Kandiderar till: ledamot

  Var bor du och kommer ifrån?  Bor i Stockholm, kommer från Åland och har nyligen bott i Piteå i två år.

  Vad är de viktigaste frågorna för RFSL den kommande perioden?

  Transpersoners hälsa och lagen om fastställese av könstillhörighet samt vården för transpersoner. Internationella frågor är ett ständigt närvarande och viktigt område. Politiken utåt är det jag vill fokusera på, organisationen som sådan är på plats och fungerar bra som den är.

  Vad gör dig till en bra kandidat?

  Jag är en bra gruppmänniska och gillar att jobba med människor. Jag hamnar sällan i konflikter men är inte rädd för att stå upp för vad jag tycker. Jag är föreningsvan och har ett stort förtroende ute i communityt. Jag kan även bidra med min läkarkompetens.

  Dold talang? Jag kan jonglera lite, och jag kan också dansa lindyhop.

   

  Print Friendly

  Kommentera